Nogen gange løber man ind i at man ikke kan afklare hvad det er for et dyr eller en plante man har fundet. Grunden kan være at det kræver en undersøgelse der ikke kan klares på baggrund af fotografier. Men nogen gange handler det også om at man fotografierne ikke afslører de afgørende detaljer, eller at det simpelthen ikke muligt at finde nogen eksperter der kan hjælpe. Sådan har jeg det med denne gedehams. Den er lagt op på både naturbasen.dk og arter.dk, og det er ikke lykkes at få den identificeret. Jeg tror selv det er Ancistrocerus oviventris.

Jeg har fundet den i min have sammen med andre hvepse. Det var først da den begyndte at bygge og jeg opdagede at det var en anden art end de andre. Den har bygget et lille bo i en lavning på en sten i en stensætning i haven.

Jeg er sikker på at den tilhører slægten Ancistrocerus. At det er oviventris baserer jeg på det helt sorte ansigt, med undtagelse af den gule plet mellem antennerne, og de helt ensfarvede antenner. Det er en hun. Disse kendetegn matcher ikke nogen af de andre i Ancistrocerus slægten.

Man kan finde Ancistrocerus oviventris på GBIF, og også alle Ancistrocerus arterne på BWARS, hvor det er nemmere at sammenligne ansigter.

Hvis du har noget at bidrag med i forhold til at sætte et ID på den, så må du gerne gøre det via kommentarfeltet, eller på observationen på arter.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *